Horgászati észosztó egyéb elmebetegeknek.

2013.02.05. 18:56 szimix

Hurrá! Van lejjebb : )

Címkék: blog érdekes fotó horgász kritika élet kultúra humor magyarország tudomány gondolat írás kérdés harcsa ponty süllő csuka élmény víz folyó part barát érzés boldog fogás feka balin felel sügér fekete sügér Fehérvárcsurgó perget gaja-völgy fehérvárcsuró

Szombaton kinéztem a tóra, egy családi kávézgatás ürügyén. nagyon rossz idő nem volt, csak a jéghideg eső szakadt, egész nap. Ücsörgünk e Petrocelli kávézóban (Gárdony), amikor is megjelent egy pali melles gumiruhában, és mintegy másfél órán keresztül vallatta a vizet a fémkeresőjével. Előző nap néhol még jég volt a széleken, jó ha egy-két fokos lehetett a víz.
Másnap megint ugyanide evett a fene, ekkor ugyan nem esett, csupán az a remek 100 km-s szél kapta telibe a déli partot, a parkolótól 37 lépésre lévő kávézó ajtajáig kopogósra fagytam.
Kinézek: négy szörfös nyomja ezerrel.

Ki mondta, hogy a horgászok a bolondok??!

komment

2013.02.05. 10:04 szimix

Addig tanítsuk őket, amíg ki nem hullik az összes hajunk!

De hát honnan tudhattam volna?! P1090301_1.jpg


Figyelmeztető jele volt a zűrzavarnak, vittem én már magammal 1-2 gyerkőcöt beoltani, de ennyit egyszerre még soha. Akkor sem volt egyszerű a történet, de valahogy túléltem én, és a felszerelés is, a kölykökben sem esett hiba. Miért is gondoltam, honnan tudtam volna, hogy "ezek" ennyien a marsi életet is csírájában kioltanák? :)
A terv pedig egyszerű volt, vettem egy rahedli olcsó spiccbotot felszerelve, csonti, etetőanyag kellett, és elhívtam, elhoztam öcséim gyerekeit, hogy kicsit beoltsam őket a halfogásnak mondott, majdan a főnökeik által is egyezményesen ártalmatlan lógásnak nevezhető dologgal. Már az ide út sem volt egyszerű, már ott lehetett volna egy spúrom, bár igaz, onnan visszatáncolni lehetetlen lett volna, akkora volt a lelkesedés. Igaz, hogy az indulás jó előre kiválasztott időpontja a múlt jótékony homályának feledésébe hullt (akárcsak az első csomók a hajamból), de laza két óra késés nem számít nagynak (főleg, hogy én a percekre is rigolyás vagyok). Ösztönösen felmérve a gond méretét, az első megállónak nem a közvetlen vízpartot választottam, hanem a parkolóban álló büfét, ahol szabadon választható jégkrémekkel próbáltam lekenyerezni az ifjúságot, és némileg a javamra billenteni a szimpátia-mérleget. Ja, hogy az édességben lévő cukor felpörgeti őket?! Nem vagyok én diapatikus!
Jó, mindenkinél ott a cájg, indul a verkli. No, nem az, amikor félóránként mehetek mérlegelni, mint egy jobb horgászversenyen, hanem ahogyan a zsizsikeket próbálja összeterelni az ember. Bedobás, gubanc-csata, sneci kivétel, újracsalizás, segíts, Imi! a bot a vízben, kihalásztam, elakadtunk, beszakítás, újraszerelés, bedobás, ne kiabálj!, hová rohansz, miért, és miért nem, és ezek permutációi a negyediken.
Vajon meddig bírnak a kisgyerekek valamire koncentrálni, mikor veszítik el az érdeklődésüket, mikor, és miért találják meg újra, és: hány éves a kapitány? Elárulom, aki még nem próbálta, bitang rövid ideig érdekli őket a hetekig várt nagy esemény, hiszen lehet szaladgálni a mólókon, a nádasban, békát halászni kézzel, ordítani, mint a sakál, nem bánatunkban, hanem csak úgy. Sokkal jobb például a szomszédot piszkálni, mint az úszóra figyelni, no ebben végre teljes az egyetértés, ugyanez lesz később is, ha majd felnőtt korukban a cimborákat cinkelik : )
Aztán végül sikerül valami csoda folytán egy tenyérnyi sügeret fogni, és még be sem nyelte fenékig, ahogyan azt vártam volna. Szegény halacska, összesereglik miatta a baromfiudvar, megy a kakatolás, trenírozzák, úsztatják,mire nehezen hozzáférek, hogy megszabadítsam a kínoktól. Ez egy időre visszaadja a lelkesedést, mindenki meg akarja hát fogni a tó újabb gigászát. Meleg van, sőt! mindannyiunkon folyik a víz, elfogyott az üdítő, és de kár! az öcsém hív, tán türelmetlen?, hogy vinné a lurkókat, vár az ebéd. Pakolás, pucolás, nem kellett kétszer mondani, szerencsére senki nem reklamált, csak a kifelé kért és meg nem kapott jégkrém miatt, persze, majd pont ebéd előtt...

Nagy a csend a házban, lerogyok a fotelba. Máris hiányoznak.

komment

süti beállítások módosítása