HTML doboz

Leírás

Why do you love fishing? Because its there. Same reason you do. Get away from the old lady. Because it loves me! I don't "like" it. It's part of me and who I am. I't like explaining why I like my right arm. Főleg pergető horgászatról adom közre saját írásaimat.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Horgászati észosztó egyéb elmebetegeknek.

2013.02.20. 10:04 szimix

Tó az úton

Címkék: blog érdekes fotó horgász kritika élet kultúra humor magyarország tudomány gondolat írás kérdés élmény víz folyó part barát érzés boldog fogás felel Fehérvárcsurgó perget Gaja-völgy

Billegek a földúton, nehéz gépek taposhatták ki a nyomvályút, erejük néhol kitépte a kavicsos talajt, amit aztán a környező dombokról lezúduló tavaszi esők felszántottak még keresztbe is. Billegek, a hátamra keresztbe-kasul felvetett csomagok, bottartók nehezítik az egyensúly megtartását, le-le csúsznak a vállamról, beleakadnak a hajnali erdő karmos ágaiba. Vonszolom magam, karjaimat mázsás súlyok húzzák, mindegyikben dobozok, vödrök lógnak, fogantyúik a tenyerem igyekeznek kettévágni, karimájuk a combomat verdesik, akadályozva minden egyes lépésemet. Sapkám lecsúszik, az arcomon szúnyogok hada ül tort, esélyem sincsen elhessegetni őket, vagy megigazítani a tökfödőt, hiszen egy karácsonyfán nincs annyi dísz, mint amennyi csomaggal útnak indulok. Meg kell állnom megcserélni markom, karom gyötrelmeit, ám a göröngyös úton kiborul az egyik vödör tartalma. Lehajolok, hogy visszapakoljak, a hátamon a botok önálló életre kelnek, alig tudom visszaigazgatni őket, de máris indulok tovább, már látszik a hajnal az út végén a fák közül. A tavaszi pára, erős földszaga csapja meg az orromat, elfelejtem az eddigi kínokat, csukott szemmel nagyot szippantok az erdei illatokból. Csiga, avar, friss kéreg különleges kombinációja hirtelen új erőt ad, és innen már egy iramodással elérem a nyiladék szélét, ahol harsogóan friss csendjében elém tárul a jövetelem célja: a TÓ!

to.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://totum.blog.hu/api/trackback/id/tr845052468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása