Horgászati észosztó egyéb elmebetegeknek.

2015.10.18. 22:28 szimix

És csak nézem, csak nézem a fenekét...

Ez itt a reklám helye. Beszámoló egy baráti tesztről.

Kaptam egy iBobbert. Nem csak úgy, én magam kértem, mert már régóta kellet volna legyen egy ilyenem. Az persze nem mindegy, milyen, legszívesebben olyat vennék, ami HD minőségben beszkenneli az ÉN tavam, és real time-ban adja az infót arról, hol járnak az ÉN halaim. Ja, hogy egy ilyen radar ára gyémánt árban van? Akkor olyan kell, ami mobilon, tableten nézhető, és a meder feltérképezésére alkalmas (vitorlás testből kialakított horgászhajóm elejére lesz felszerelve, ami kb. 6 méterre van onnan, ahol ülök - a kormánynál, ezért fontos a vezeték nélküli kapcsolat). És kifizethető 20 éves deviza-eladósodás bevállalása nélkül.

img_2314.JPG

Van pár nagyon praktikus tulajdonsága.

Pont arra jó, amit ígér, kompakt mobil eszköz, kb. 40 méter hatótávval arra, hogy a meder-egyenetlenségeket, növényzetet felmérjük a horgászat megkezdése előtt.

Először is, mivel USB-ről tölthető, mindig a táskámban van, és random be szoktam tolni a gépembe, mikor dolgozom. Ennek legalább 3 pozitív hozadéka van:

- emiatt állandóan fel van töltve, ami azért jó, mert már volt, hogy lemerülve vittem ki a vízre, és nem értettem, miért nem működik. Jó hír, hogy mobilokhoz használt hordozható külső USB töltővel is működésbe hozható;

- mivel többnyire a gépem mellett van, segít koncentrálnom a lényegre (ti., hogy hova megyek legközelebb horgászni);

- minden kollégám átesik egy "hát ez mi ezmiez?" vicces kitalálós játékon, abszolut autszájdereknek is tetszik, néhányan (kis rávezetéssel) ki is találják, mire való.

img_2309.JPG

Amikor viszem, hogy használjam, remekül elfér a zsebemben. Az eladó felhasználó támogatása jár hozzá, az első bekapcsoláshoz bár béna voltam, de a telefonos segítséget választottam a közönség megkérdezése helyett (mert egy kávézóban próbáltam ki először), és egy röpke app-telepítés, és eszköz szinkronizálás után már működött is.

A próba azért pont a kávézóban történt, mert ez a terasz közvetlenül a vízparton van, ami azért fontos, mert annak az esélye, hogy pergetés közben lerakjam a botot, hogy kütyüket próbálgassak, vajmi csekély. Így viszont elvittem a páromat a https://www.facebook.com/Petrocelli-Caff%C3%A9-%C3.../ -ba, és amíg a teraszon kávézgattunk, behajintottam az eszközt, a botot leraktam a kövekre, és csevegés közben nézegettem boldogan a jeleket az űrből : )

Összeírtam röviden, ami fontos:

- Nagyon jól mutatja a vízmélységet, ami azért nem egy nagy csoda, mert úgy általában, az ilyen eszközök pont erre valók. 

- Láttatja a növényzetet. Lehet vele játszadozni, hogyan húzzuk épp a hínár felett a csalinkat (már aki perget).

- Mutatja a halakat. Azt nem próbálja meg kitalálni, hogy mekkorák, hogyan hívják őket, azonban azt jelzi, milyen vízmélységben tartózkodnak éppen.

- kb. 40 méterről vehetők a jelek, ami nekem tökéletesen elég. Akinek több kell... az menjen közelebb!

- Mederképet lehet menteni. Kis ügyességgel a csíkokban mentett képek meder-térképpé illeszthetők össze. Ennek a bizonyításán még dolgozik egy népesebb csapat kocka.

- Az akku tölthető hálózatról, számtógépről, hordozható külső USB töltőről.

- Egészen perverzek horgászás helyett nézegethetik a tó fenekét...

Vegyétek, vigyétek! Baj belőle nem lehet.

Forgalmazó: http://www.webfishingcenter.hu/ 

ibobber.JPG

 

komment

süti beállítások módosítása