HTML doboz

Leírás

Why do you love fishing? Because its there. Same reason you do. Get away from the old lady. Because it loves me! I don't "like" it. It's part of me and who I am. I't like explaining why I like my right arm. Főleg pergető horgászatról adom közre saját írásaimat.

Naptár

január 2020
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Horgászati észosztó egyéb elmebetegeknek.

2014.05.12. 10:04 szimix

Nyűgös verseny - így lesznek az utolsókból különdíjazottak

Címkék: verseny pergetés sügér pergető perget Ludányhalászi

Régóta betábláztam magamnak a MEXEN parti sügérfogó versenyt Ludányhalásziban, de ez egyszer nem spiláztam túl, hiszen mindig óriási lebőgés a vége, ha valamire túlságosan rákészülök, és óriási elvárásokkal kelek. Így hát nem vártam csodát, hiszen tudtam, rengeteg igazán jó horgász, UL-specialista érkezik, hogy megcsillogtassa itt a képességeit. Maximum álmomban rúghatnék ilyen mezőnyben labdába, és valóban, még indulás előtt hajnalban, még félig sem ébren ez meg is esett velem, 2,4 kg-os méretig, vagy két tucat sügeret fogtam. Mondom: álmomban.

3h20-ra állítottam az ébresztőt, de már jóval előtte megébredtem, a szokásos történet, a szervezetem csak nem akar órára járni. Így aztán bőven időben odaértem a megbeszélt találkahelyre, ahonnan négyen, Józsi, Péter, még egy Jani, és jómagam együtt indultunk Székesfehérvárról. A bajok már tegnap kezdődtek, a hálátalan előrejelzés rossz időt jósolt, és valóban, csepergő esőben tettük meg az utat  Budáig. Reméltem, hogy ez a havária észak-nyugatról érkezvén csak délutánra ér Szécsény térségébe. Majdnem így is történt.

A korai indulásunk igen korai érkezéshez is vezetett, de a szervezők már javában készültek az inváziónkra, étellel-itallal láttak el bennünket, míg a pontosabbak is be nem futottak. Hamarosan megkezdődött a verseny felvezetése, a szervezők bemutatása, és a ponyva alatt állva hallgattuk az egyre erősödő eső kopogását a sátor-ponyván. Az eleinte viccesen felfogott csepegés hamarosan vad zuhogásba fogott, újabb kétségeim támadtak az elmeállapotomat illetően. Kalacsi Janit idézem: "Nincs mitől tartani, mire kezdődik a verseny, eláll." S lőn! Csodák-csodája, egy jó rajtszámot húzva igyekezhettem a kiszemelt stégre, és akkorra már nem is esett. Indulhatott a sügerek megfogása!

Az újabb bibi a célhallal esett, nem nagyon akartak horogra kerülni. Végigpróbálgattam a rendelkezésemre álló arzenált, a bímistől az egy centis gumikon keresztül a cseh-nimfáig, az egy-fél grammos jigeken keresztül a drop-shotig, de semmi. Kábé ráütésig sem jutottam, meg is állapítottam magamban, hogy ez egy remekül kitartó haltalan széria (az agárdi pecák eseménytelen alkalmait sorolom ide). A többség azonban hozzám hasonlóan járt, betlizett, nullázott, próbálta megtalálni a halak aznapi kényes ízlésének megfelelő formájú, méretű csalit. Mint kiderült, akik fogtak (kevés kivételtől eltekintve), alászálltak az SX Nano mérettartományba, és gumi tűzőszúnyog imitációval próbálkoztak. Kivétel Pintér Peti, aki az ezek mellett óriásinak tűnő 1 cm-s tvisztereit húzkodta rendületlenül, ám elég jó sikerrel.Nekem az előbb említett szúnyog hozott sikert(!), mint később kiderült, az elől végzők is ilyennel csaliztak, az első pedig még ennek a csalinak is csak egy miniatürizált változatával fogott, de ő aztán rengeteget, legalább is mihozzánk, halandókhoz képest. Az előbb sikernek titulált fogásom mindösszesen két halat takar: egy 8, és egy 15 cm-s példányt. Perszonál beszt..., óriási eredmény. A gigászi nyolcasom egy ideig pályázott a legkisebb fogott hal különdíjra, ám hamarosan jöttek a hírem a még extrémebb méretűekről, 6, majd 4 cm-s sügerekről szólt a fáma, így letettem a különdíjas terveimről. így aztán, amikor végre megszólalt a pálya vége dudaszó, úgy vonultam az ebédhez, hogy már csak a mielőbbi hazajutás reménye lebegett a szemeim előtt.

10291117_920100758015977_4782956447061322907_n.jpgPintér Peti a díjazottak hoz közeli előkelő hatodik helyet hozta el kitartása, hozzáértése révén, gratulálok innen is az intergalaktikus sikerhez! Csapatunk másik két tagja hozta a statisztikai átlagot, megrögzött vegánként nem akarták a halakat zavarni (csak tudnám, hol az összefüggés, pláne, hogy nem is azok, na mindegy) Aztán a nagy díjosztogatásban egyszerre csak hallom, szólít az úr! A legkisebb  fogott hal különdíj nyertese: Székely Imre, TÁDÁM!! NYOLC centi! Ez odaver, igaz, pajtik?!

967765_920117748014278_1453247892_n.jpg

 Peti pedig csak rötyög a jobb sarokban, kösz főtám!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://totum.blog.hu/api/trackback/id/tr216153623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.